Matkasse - Prenumeration på ett enklare liv!

FramtidensMat har en gluten och laktosfri matkasse - SmartaMaten.  Vår familjekasse passar den som vill ha lättlagad mat som barnen känner igen. Det kan vara utmanande att få nya rätter varje vecka så vi har rätter som kan återkomma efter några veckor. Det är lättlagat och maträtter som passar både stora och små I kassen kommer ni finna både pasta, potatis och ris. 

SmartaMaten-kassen 

 • 4 middagar för 4 personer
 • Tre vegetariska & en fiskrätt
 • Recept som är lättlagade, välsmakande och enkla att följa
 • Alkalisk – basisk mat som är laddad med vitaminer, mineraler och antioxidanter
 • Säsongsanpassad - de råvaror som är i säsong ger både mer smak och bättre matkvalitet
 • Ord pris 729 kr
 • Prova SmartaMaten-kassen

Vegetarisk matkasse

 • Matkassen är planerad av dietist och kostrådgivare
 • 5 middagar för 4 personer
 • Middagarna är provlagade och näringsberäknade 
 • Bra råvaror
 • Ord pris 795 kr

Prova vegetariska kassen

Familjekassen

 • Enkla, snabba & barnvänliga
 • 5 snabblagade middagar för 4 personer
 • Recepten är framtagna för att passa barnens smaklökar. 
 • Bra råvaror
 • Ord pris 795 kr

Prova Familjekassen

Om SmartaMaten-kassen

Från 1 mars 2013 börjar vi med SmartaMaten som är balanserad mat till vardags. Inga konstigheter, inga märkliga tillsatser. Bara bra råvaror i kombinationer som gör dig mätt och balanserar din kropp.

Du får näringsberäknade middagar samt recept som är lättlagade, välsmakande och enkla att följa. SmartaMaten är mycket näringstät och energiinnehållet är anpassat så att det är perfekt för dig som inte rör dig supermycket. SmartaMaten gör dig mätt och belåten.

SmartaMaten passar alla eftersom den är anpassad efter vår fysiologi. I recept undviker vi mejeri produkter. Vi använder inte heller råvaror som innehåller gluten, vilket innebär att SmartaMaten passar dig som är laktosintolerant, allergisk mot mjölkprotein eller glutenallergiker. Kassen är planerad och framtagen av Åsa Jakobsson som är kostrådgivare och matkreatör

Boka idag så får du all hjälp du behöver för att fylla din kropp med energi, hälsa och kraft!

Om den vegetariska matkassen

Hösten 2009 började vi leverera vår efterfrågade och mycket genomtänkta, vegetariska matkasse. Recepten är näringsberäknade av dietist och provlagade, allt för att inspirera till ökad hälsosam matlagning. För dig som är osäker på om ditt näringsintag är fullvärdigt så erbjuder vi dig kostnadsfri konsultation med vår kostexpert. Kassen är lakto-ovo-vegetarisk.

FramtidensMat var det svenska företag som först lanserar den unika, vegetariska matkassen. I kassen ingår vegetariska råvaror, recept och enkla instruktioner för nyttig och god matlagning. Du får noggrant planerade och näringsmässigt sammansatta måltider som passar hela din familj!

Vegetarisk kost kan öka känslan av friskhet, ge dig en pigg och stark kropp, finare hy samt minska trög mage och autoimmuna sjukdomar. Vegetarisk kosthållning kan bidra inom miljö och natur, då ekologiska och naturliga produkter främjar den naturliga ekologin.

Vår vision är att inspirera Sverige till rolig och sund vegetarisk kosthållning! Värna om hälsa och miljö... Våga pröva vår vegetariska matkasse idag!

Maten i kassen

Vi vill att du som kund ska äta sunda och goda middagar, därför väljer vi mat som är näringsriktig och har stort innehåll av färska grönsaker. Vi varierar dina måltider, för att även din vardagsmat skall kännas lustfylld och vara lätt att tillaga.

Alla våra råvaror i matkassen är utvalda med omsorg och är av hög kvalitet. Vi har alltid några ekologiska, krav- eller närodlade varor i kassen. Val av matkassens grönsaker sker i möjligaste mån med hänsyn till miljö och årstid. 

Antal personer
Alla våra recept är beräknade för 4 personer, vilket innebär att middagskassen är beräknad till en familj på 4 personer och/eller 2 personer som tillagar morgondagens matlåda. För dig som har mindre lätt att avgöra vad som är en måltidsstorlek, så är recepten ett idealiskt mått.

Vi på FramtidensMat vet vilket slit det kan vara att få vardagspusslet att gå ihop, när mat skall inhandlas, tillagas och planeras. Med hjälp av vår tjänst kan du lägga planering och veckans matinköp åt sidan och endast fokusera på att tillaga maten tillsammans med din familj!

Vi förenklar vardagen för dig, ger dig tid till annat och ökar möjligheten för mer familjetid när du prenumererar på vår matkasse. Vi har hemleverans till din dörr på söndagar, allt för att minska på både småhandling, storhandling och för att minska påfrestning för dig som bär hem tunga varor. En stor fördel är variationen och vetskapen om matens hälsosamma inverkan på kroppen och den eviga frågan "Vad ska vi ha till middag/files/includes/blog.php-.js" är numera ett minne blott. Våra planerade veckorecept kan följas dagligen eller anpassas till de dagar då ni äter i hemmet.

Er enda insats är att tillaga maten efter receptens beskrivning och att erhålla en stund av matfrid! Du erhåller livsmedel och recept för fem middagar á fyra personer i vår matkasse och kan enkelt flytta över en av de middagarna på en helgdag om ni är borta en av vardagskvällarna.

Livet skall vara enkelt och det är också den känslan som vi vill ge dig med hjälp av vår middagstjänst!