Matkassar – en källa till inspiration

Utbudet av matkassar har ökat närmast explosionsartat under de senaste åren, och inte minst i samband med att allt fler väljer att jobba hemifrån. Många har så klart upptäckt att det går både snabbt och smidigt att beställa matkassar online. Det är en innovativ lösning som ger en tid till annat, men även chansen att få upptäcka nya recept och nya smaker. Och glada är väl vi över att utbudet av ekologiska matkassar börjar bli allt fler.

Bästa ekologiska matkassen 2021 - närodlad hemleverans

Du kan jämföra och hitta ekologiska matkassar hos jämförmatkassar.se. Om du vill välja extra smart mat kan du välja en vegetarisk ekologisk matkasse - för dig som bryr dig lite extra om vilken mat du stoppar i dig och vilken påverkan det har på vår miljö.

3 fördelar med att välja ekologisk matkasse

Är du ännu inte övertygad om varför du ska välja en ekologisk matkasse? Låt oss hjälpa dig på traven med tre solklara fördelar.

1

Ekologisk mat är bättre för miljön

Det ter sig så gott som självklart att ekologisk mat är bättre för miljön, det hörs i princip på namnet då ekologi ju är den vetenskap som behandlar läran om samspelet i naturen; organismer och miljö emellan. Ekologisk odling bidrar till minskad spridning av giftiga kemikalier som, i sin tur, ger ett ökat livsutrymme för både vilda djur och växter, men även för djur inom lantbruket. Ekologisk mat har också visat sig vara bättre för de som jobbar inom lantbruk.

2

Ekologisk mat är bra för
dig

Varför skulle du förse din kropp med sådant som är dåligt för miljön? Det som är bra för miljön är också bra för dig. Att välja ekologisk mat ger dig en stark och frisk kropp och minimerar riskerna för vissa sjukdomar. En del bekämpningsmedel som används misstänks innehålla vissa hormonstörande ämnen som, enligt en rapport från WHO, tros vara orsaken bakom en stor mängd fall av bland annat bröstcancer, diabetes, Parkinsons sjukdom och fetma.

3

Varierande och tydliga recept

När du beställer en ekologisk matkasse, medföljer recept till de maträtter som kassens innehåll är tänkta att användas till. Oftast är det recept på maträtter som inte har testat tidigare och som har satts ihop av riktigt duktiga kockar. De kommer med tydliga instruktioner och matkassarna innehåller de ingredienser som du behöver. För många är det inspirationen som tryter när det kommer till att vidga sina matlagningsvyer - med en ekologisk matkasse behöver du inte det.

Vad är viktigt för dig när du väljer matkasse? Kommer du att välja en ekologisk matkasse med miljön och din hälsa i åtanke?