Varför gå en matlagningskurs?

Det finns väldigt mycket råd och kunskap att hämta på internet för den matintresserade. Det är dock sällan som informationen är på en grundnivå, utan den riktar sig i de flesta fall till ”redan frälsta”. På matlagningskurser för nybörjare lär du dig matlagningens grunder.

Matlagningskurs i Stockholm

I Youtubevideor och på sociala medier delar kockar med sig av sina favoritrecept, som ser fantastiskt lockande ut. Vad man inte ser är alla tusentals timmar de lagt ner för att komma till den höga nivån. Det är aldrig för sent att lära sig laga god mat och det finns flera bra alternativ för dig som är ute efter en matlagningskurs i Stockholm. Restaurangakademien.se har flera kurser som ger dig vardagstips och aha-upplevelser på löpande band. Fokuset ligger på att lära sig så mycket det bara går – av det du kommer ha som mest nytta av. Matlagningens grunder gås igenom på ett tydligt sätt. Perfekt för dig som är nybörjare i köket och vill få praktisk erfarenhet.

Vilka kurser finns för nybörjaren?

Restaurangakademien har ett löpande kursutbud med många kurser för dig som är i början av din matlagningskarriär eller vill ha mer kunskap om grunderna. Kurserna Restaurangmatlagning för hemmakocken 1.0 och Matlagningens fem grunder är bra kurser för dig som vill utveckla din vardagsmatlagning och få koll på matlagningens grundstenar.

3 kokböcker på grundnivå

För dig som vill bli bättre på att laga mat med hjälp av kokböcker finns det några bra alternativ att kolla närmare på. Här kommer tre populära kokböcker på grundnivå.

Snabbt, gott och billigt!

Jenny Warsén har skrivit en receptbok med runt 80 stycken allt-i-ett-rätter som är lätta att tillaga. De flesta rätterna sköter sig själva medan du kan göra i ordning goda tillbehör. Författaren har tidigare skrivit succén Middagstipset men nu är det alltså fokus på ännu lättare rätter att tillaga. Jennys signum är ”klassiker med en unik twist”.

Kom till boken

Laga mat från grunden med systrarna Eisenman

I denna kokbok får du över 500 recept på lätta recept att göra i ordning hemma. När du bläddrar igenom denna kokbok får du många aha-upplevelser som ”går detta verkligen att laga hemma!?”.

Kom till boken

Tinas kök: grunderna, genvägarna och mina bästa recept

Mat-Tina har gjort en kokbok som har pedagogiska steg-för-stegbilder och ingående förklaringar hur du går tillväga för att tillaga varje rätt. Här får du smarta tips och knep som underlättar matlagningen.

Kom till boken